Wees blij!

Dabke Night

Ontsnap de kou en ontspan met opzwepende Arabische beats & tunes, traditionele Syrische gerechten, shisha en live muziek.

Dabke Night Amersfoort

Zandfoort aan de Eem is de perfecte locatie om de kou even te ontsnappen en op te warmen met opzwepende Arabische beats & tunes, traditionele Syrische gerechten, shisha en live muziek tijdens de Dabke Night! 

Zaterdag 9 december vanaf 20.00 uur.
 Tickets a €8,- in voorverkoop en aan de deur €10,-.

Dabke?!

Dabke combineert cirkeldansen en line-dancing en kom je op grote schaal tegen tijdens bruiloften, festivals en andere belangrijke gelegenheden. Tijdens deze Dabke Night zie je ervaren dansers die het publiek laten opzwepen, maar krijg je zelf ook de kans om deze traditionele manier van dansen te leren. Dat is niet moeilijk, wel heel verslavend. En het leukste van allemaal: je danst nooit alleen. 

Dabke night Zandfoort eten Amersfoort

Arabisch pop-up restaurant (vanaf 20.30 uur)

De hele avond kan je voor een kleine prijs genieten van heerlijke huisgemaakte Arabische gerechten als Tabouleh, Humous, Kibbeh en zoetigheid om van te blijven eten. 

Shisha Lounge (vanaf 20.30 uur)

Geen Arabische avond zonder shisha. Hoeft niet, mag wel; in een aparte lounge in de buitentent. Wij zorgen voor de dekentjes :-)

Dabke workshop (21.00 uur)

Dabke night Zandfoort Amersfoort

De typische Dabke muziek is een echte gangmaker op Arabische feesten maar zie je mede dankzij de Dabke Nights ook steeds meer in Nederland opkomen. De dans is van oorsprong traditioneel maar veel urban dancers maken een mix met hiphop en moderne dans. We leren je de basis in enkele basisstappen, die iedereen kan meedoen. You will love it!

Nidal Karam (21.30 uur)

Nidal Karam kwam enkele jaren geleden naar Nederland en schreef een nummer over zijn geboorteland dat door veel Syrische mensen meegezongen wordt. Binnen enkele minuten waan je je met deze zanger en zijn band op een Arabische bruiloft.

DJ Prace (22.30 uur)

Prace reist van Marokko tot Irak om muziek te ontdekken en maken, feesten te organiseren en eigen muziek te produceren. in Nederland organiseert hij o.a. Safari in het Bos, draai van 013 tot EKKO en vanavond zal hij je zeker aan de Dabke krijgen. Maar verwacht van deze Arabische muziek-kenner & producer meer nieuwe muziek en een ding is zeker: stilzitten is geen optie. 

Live percussion by Hasan Helal

Deze editie van Dabke Nights wordt mogelijk gemaakt door Dreaming of Syria, Meetup Amersfoort en Zandfoort aan de Eem. 

Deel deze pagina: